Forse toename loonsancties door UWV

In de Telegraaf van woensdag 23 april jl. stond een alarmerend artikel over de toename van het aantal loonsancties aan werkgevers. Zo’n sanctie legt UWV op in het kader van de beoordeling van de re-integratie-inspanningen van werkgevers gedurende het ziektetraject van een werknemer.

Uit cijfers van UWV zelf blijkt dat maar liefst 20 % van de werkgevers door UWV worden beboet met een loonsanctie. Deze boete kan fors oplopen. Zo kan een werkgever gedwongen worden om het salaris van een zieke werknemer gedurende 12 maanden door te betalen. Deze sanctie wordt opgelegd als UWV van mening is dat een werkgever zich, tijdens het re-integratietraject van een langdurig zieke werknemer, niet aan de geldende regels heeft gehouden.

Vooral voor MKB-bedrijven kan een dergelijke sanctie grote gevolgen hebben. Zelfs het voortbestaan van het bedrijf kan in gevaar komen. Als namelijk al twee jaar lang het salaris is doorbetaald, word je daarna ook nog eens gestraft met een jaar extra doorbetalen. In een dergelijk geval kan een werkgever zich niet verschuilen achter de adviezen van de ingeschakelde arbodienst en andere deskundigen.

Wat u wel kunt doen, (en eigenlijk altijd bij een langdurig ziektetraject zou moeten doen) is standaard na het eerste jaar van ziekte aan het UWV een deskundigenoordeel vragen over uw re-integratie-inspanningen als werkgever. Een dergelijk deskundigenoordeel kost eenmalig € 400,-. Dat is veel geld, maar die kosten kunt u uiteindelijk gemakkelijk terugverdienen, als u daarmee  voorkomt dat aan het einde van het traject een loonsanctie wordt opgelegd.

Voordeel van het tussentijdse deskundigenoordeel is dat UWV zich uitspreekt over het traject tot dan toe. Kortom u krijgt te horen dat u op de goede weg bent of u krijgt te horen dat er nog zaken voor verbetering vatbaar zijn. Zo voorkomt u uiteindelijk dat u na afloop van de periode van de wettelijk verplichte re-integratieperiode voor een onaangename verrassing komt te staan.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel  of wenst u begeleiding via een gespecialiseerde jurist gedurende het re-integratietraject van uw arbeidsongeschikte werknemers, neemt u dan contact met mij op.

Martijn Lamers

m.lamers@yurisrechtshulp.nl

013-4689065 / 06-15902107

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.