Er is een sociaal plan voor Philip Morris

De kogel is door de kerk voor wat betreft het sociaal plan bij Philip Morris. Eind vorige week zijn vakbonden tot overeenstemming gekomen met Philip Morris. Het resultaat daarvan is door de bonden voorgelegd aan hun leden en die hebben er deze week mee ingestemd. Het onderhandelingsresultaat voor een sociaal plan kwam moeizaam tot stand. Drie keer werd er door de werknemers gestaakt.

Het sociaal Plan

Het plan resulteert in een van de beste voorzieningen voor ontslagen werknemers tot nu toe en dat mag ook wel. Zeker omdat Philip Morris een zeer winstgevend bedrijf is.
Een van de afspraken uit het akkoord is dat de fabriek een maand eerder sluit dan eerder bekend is gemaakt. De poorten sluiten nu al op 1 september 2014.
De belangrijkste punten van het sociaal plan zijn:

  • Een ontslagvergoeding op basis van de oude kantonrechtersformule met een correctiefactor van 1,6. Het pensioenprobleem is gedeeltelijk in de hoogte van de factor verdisconteerd.
  • Een groot budget voor scholing en voor werk-naar-werk-begeleiding van € 8.000,–, waarbij € 4.000,– een individueel budget betreft.
  • Een extra outplacementtraject voor werknemers met een arbeidsbeperking gedurende twee jaar.

Juridisch Advies & bijstand

Yuris Rechtshulp komt op voor uw rechten als werknemer van Philip Morris in het kader van de overeengekomen afspraken uit het sociaal plan. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel dan 013-4689065 en vraag naar een van onze arbeidsrecht specialisten. Voor ons advies kunt u straks desgewenst het bedrag van € 750,– aanwenden dat Philip Morris ter beschikking wil stellen voor het inwinnen van juridisch advies over de inhoud van het sociaal plan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.