Bedenktijd bij internetverkoop verlengd naar 14 dagen

Koopt u weleens een product via internet of telefoon, ofte wel, koopt u weleens op afstand? Dan moet u er rekening mee houden dat de wet gewijzigd gaat worden en dat de bedenktijd bij internetverkoop gaat veranderen.

 

Als u een product op afstand koopt dan krijgt u bedenktijd om te bepalen of u het product daadwerkelijk wilt behouden. Ziet u toch van de koop af, dan kunt u bijvoorbeeld het boek of de televisie zonder opgave van reden terugsturen. Tot voor kort gold hiervoor een bedenktijd van 7 werkdagen. Vanaf 13 juni 2014 is er die termijn verruimd, namelijk 14 dagen. Deze termijn gaat in vanaf het moment dat u het product heeft ontvangen, dan wel vanaf het moment dat u het laatste product van een grotere bestelling heeft ontvangen. De bedenktijd van 14 dagen geldt ook wanneer u op afstand een dienst heeft gekocht en start in dat geval vanaf het moment dat het contract voor de dienst is gesloten.

 

Let wel, er zijn uitzonderingen op de regel. Denk aan hygiëne producten die na het verbreken van de verzegeling niet meer teruggestuurd mogen worden, ongeacht of dit binnen de bedenktijd valt. En als u vóór 13 juni 2014 een artikel of dienst op afstand heeft gekocht, dan geldt nog de termijn van 7 werkdagen. Deze termijn begint één dag na ontvangst van het artikel of op de dag dat er een contract voor een dienst is gesloten.

 

Heeft u vragen over deze en andere wijzigingen in het consumentenrecht, dan wel heeft u een juridisch conflict ten aanzien van uw gedane koop op afstand, neem dan gerust contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.