Ontslag krijgen

Dreigt u te worden ontslagen. Dan wilt u graag weten wat uw rechten zijn. Door de veranderingen in de wetgeving is het niet makkelijk te weten waarop u recht heeft. Bij Yuris Rechtshulp krijgt u alle ondersteuning op het gebied van ontslag en het ontslagrecht.

Ontslag krijgen

Uw werkgever kan om verschillende redenen van mening zijn dat u moet worden ontslagen. De reden voor het ontslag is bepalend voor de vraag hoe het ontslag kan worden gevraagd. Heeft de werkgever een financiële reden, dan moet hij naar het UWV. Vindt de werkgever dat u niet goed functioneert, dan moet hij naar de kantonrechter. Om ingewikkelde procedures te voorkomen kunt u onderling overeenstemming bereiken en een vaststellingsovereenkomst opstellen. Wat er ook gebeurt, het is belangrijk dat u goed weet waar u op moet letten, bijvoorbeeld als het gaat om de opzegtermijn of om opzegverboden. Verder is het belangrijk dat u weet of u wel of geen WW krijgt en of u een transitievergoeding kunt krijgen.

Verwijtbaar werkloos

Het is heel belangrijk dat u voorkomt dat u verwijtbaar werkloos wordt. Dat zal namelijk tot gevolg hebben dat u geen WW-uitkering krijgt. U bent verwijtbaar werkloos als u zelf vraagt om ontslag of als u verwijtbaar heeft gehandeld. U kunt ook verwijtbaar werkloos worden als u meewerkt aan een ontslag waarvoor geen goede reden is te geven.

Wat doet Yuris Rechtshulp voor u?

Wordt u ontslagen of verwacht u binnenkort ontslag, dan raden wij u aan telefonisch contact op te nemen met ons kantoor. Wij kunnen u voorbereiden op wat er komt, zodat u weet hoe u moet reageren. Als het nodig is kunnen we namens u met de werkgever in gesprek gaan of u begeleiden in procedures. Het is belangrijk dat u zich goed laat informeren, want er is veel veranderd in het arbeidsrecht. Wilt u daarover meer weten, klik dan hier of lees onze blog hierover.

Heeft u vragen over ontslag of het opzeggen van uw overeenkomst, lees dan verder op deze site of bel meteen naar ons kantoor: 013-4689065.

Terug naar onderwerpen                                                    Ik heb een vraag over ontslag