Arbeidsrecht

Werkt u in loondienst en heeft u geen loon ontvangen? Wil de werkgever u ontslaan, of wilt u zelf graag weg? Bij dergelijke kwesties heeft u de hulp nodig van een specialist arbeidsrecht. Bij Yuris Rechtshulp werken specialisten die u meteen deskundig advies kunnen geven over uw positie als werknemer. Met ons aan uw zijde staat u sterker in uw contact met uw werkgever en dat kan juridische problemen voorkomen. Hieronder kunt u meer lezen over verschillende juridische onderwerpen over werk en inkomen. Voor vragen kunt u altijd met ons kantoor bellen.

Wat gaat Yuris Rechtshulp voor u doen?

Een juridische kwestie met uw werkgever gaat u niet in de koude kleren zitten. Yuris Rechtshulp zoekt daarom altijd eerst een snelle en efficiënte uitweg uit het conflict. Vaak kunnen we met onderhandelen heel veel bereiken bij de werkgever. Onze werkwijze is eerlijk en transparant. We gaan actief op zoek naar oplossingen en vermijden onnodige escalaties.

Yuris Rechtshulp en arbeidsrecht, de 5 meest gestelde vragen:

1. Mijn werkgever biedt mij een ontbindingsvergoeding bij ontslag. Moet ik die accepteren?

Het is heel gebruikelijk in het arbeidsrecht dat een werknemer bij ontslag een vergoeding meekrijgt. De hoogte van die vergoeding wordt vaak bepaald op basis van de zogenaamde kantonrechtersformule. Deze formule wordt door kantonrechters gehanteerd als richtlijn voor het bepalen van de omvang van de vergoeding die u als werknemer meekrijgt. Het is van belang dat de hoogte van de vergoeding goed wordt vastgesteld. Er zijn echter nog veel meer zaken waar u op moet letten. U moet bijvoorbeeld niet zelf ontslag nemen, of akkoord gaan met een ontslag per direct. Daar komt bij dat binnenkort de regelgeving op belangrijke onderdelen gewijzigd wordt. Wij raden u aan onze juridische blogs hierover te volgen.

2. Wat kan ik doen als mijn werkgever mij geen loon meer betaalt?

Het valt niet altijd mee om van je inkomen rond te komen, maar als het loon ook nog volledig wegvalt omdat de werkgever u niet meer wil of kan betalen, dan liggen grote problemen op de loer. De werkgever kan om verschillende redenen besluiten het loon niet meer te betalen. Hij kan zelf in betalingsproblemen zijn. Hij kan ook van mening zijn dat u geen recht meer hebt op loon, bijvoorbeeld omdat u zonder zijn toestemming op vakantie ging, of omdat u zich ziek heeft gemeld terwijl uw werkgever u niet ziek vindt. Het is belangrijk dat u onmiddellijk in actie komt als uw loon niet of niet op tijd wordt betaald. Daarom raden wij u aan direct contact op te nemen met Yuris Rechtshulp.

3. Wat moet ik doen als mijn werkgever mij op staande voet heeft ontslagen?

Ontslag op staande voet is de zwaarste straf of sanctie die een werkgever zijn werknemer kan opleggen. Er moet dan ook wel echt iets heel ernstigs zijn gebeurd. De gevolgen voor u zijn ook enorm groot: u krijgt geen loon meer, u mag niet meer op het werk komen en tot overmaat van ramp krijgt u waarschijnlijk ook geen WW-uitkering. De gevolgen zijn dus enorm. Yuris Rechtshulp komt onmiddellijk in actie als u zich bij ons meldt. We zullen de werkgever meteen aanschrijven en namens u de nietigheid van het ontslag inroepen. Als het nodig is starten wij een kort geding. U kunt hier meer lezen over ontslag op staande voet.

4. Moet mijn werkgever mij altijd conform de cao betalen?

In veel sectoren van het bedrijfsleven zijn de arbeidsvoorwaarden geregeld in een cao. Veel cao’s worden door de Minister algemeen verbindend verklaard. Dat heeft als gevolg dat de werkgever verplicht is de cao te volgen, dus ook als het gaat om het loon. Als u weet dat op uw arbeidsovereenkomst een cao van toepassing is, en u bent van mening dat u te weinig loon ontvangt, of ten onrechte geen gebruik mag maken van uw rechten uit de cao, dan is het raadzaam contact te zoeken met de arbeidsrechtspecialisten van Yuris Rechtshulp.

5. Ik ben ziek maar mijn werkgever zegt dat ik toch moet komen werken. Wat moet ik doen?

Uw werkgever kan zich (bijna) nooit arts noemen, en als hij dat al is, dan hoeft hij niet te weten wat u mankeert. Het is daarom niet de bedoeling dat uw werkgever bepaalt of u wel of niet in staat bent te gaan werken. De meeste werkgevers hebben afspraken met arbodiensten en laten u op roepen door een bedrijfsarts. Die bepaalt of u in staat bent te gaan werken of niet. Het is belangrijk dat u weet dat de bedrijfsarts de beoordeling doet en niet uw huisarts. Bij een griepje zal niemand er een probleem mee hebben dat u op advies van uw huisarts een tijdje thuis blijft. Het is echter van mogelijk dat uw huisarts of specialist u ziek acht, maar dat de bedrijfsarts toch vindt dat u kunt werken. Laat u altijd bijstaan als u een conflict krijgt met uw werkgever over uw ziekte. De belangen zijn groot, zowel voor u als de werkgever. Het gaat daardoor ook sneller fout en voor u het weet is er sprake van een ernstig conflict.

Meer onderwerpen over arbeidsrecht

Meer uitleg over Yuris

Yuris Rechtshulp is een jonge organisatie met een vernieuwende kijk op juridisch advies voor zowel particulieren als ondernemers. Onze doelstelling is om juridische diensten te verlenen die beantwoorden aan de behoeften van onze cliënt. Die dient in staat te zijn om met onze ondersteuning zijn eigen problemen zoveel mogelijk zelf op te lossen. Bij Yuris Rechtshulp zijn we gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Wij zijn thuis in de actuele regelgeving op onderdelen als:

Neem contact met ons op

Breng uw toekomst niet onnodig in gevaar en vraag juridisch advies aan bij Yuris Rechtshulp. Voor persoonlijk advies neemt u gratis telefonisch contact met ons op.

Bent u ambtenaar en dreigt ontslag? Lees hier meer over ontslag en het ontslagrecht voor ambtenaren.